Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
Fødevarer & helbred:
21.05.15: Halvdelen af de norske forbrugere er bekymrede over, hvad deres fødevarer indeholder, og de er særligt bekymrede for palmeolie. Den sidstnævnte bekymring er nordmændene dog alene om i Norden. D viser den nyligt offentliggjorte Food&Health Report 2015 fra YouGov, der giver et overblik over de nordiske forbrugeres holdning til mad og sundhed siden 2006.
Læs mere
19.05.15: Det tyske marked er den største aftager varer fra den danske fødevareklynge. Sidste år eksporterede fødevareklyngen mere til Tyskland end til BRIK-landene, og eksporten ser ifølge Landbrug & fødevarer ud til at stige.
18.05.15: I efteråret nedsatte regeringen et såkaldt produktionspanel, der fik til opgave at komme med anbefalinger til initiativer, der kan styrke Danmark som attraktivt produktionsland. Og onsdag kom panelets anbefalinger, der understreger vigtigheden af produktion i Danmark og fremhæver, at evnen til at udnytte nye teknologier og udvikle samspillet mellem mennesker og avanceret produktionsteknologi er afgørende.
21.05.15: Det ville gavne danskernes sundhed at spise 30 gram nødder dagligt. Det viser en helhedsvurdering fra DTU Fødevareinstituttet, der har kigget samlet på de sundhedsmæssige fordele og ulemper ved at spise nødder.
19.05.15: Forbrugerrådet Tænk har testet 25 prøver med svinekød fra danske supermarkeder. Otte af pakkerne - cirka hver tredje - indeholdt den multiresistente bakterie MRSA, og organisationen opfordrer nu myndighederne til at genoptage prøvetagning i supermarkederne.
18.05.15: Beregning af opvarmnings- og nedkølingsprocesser i den industrielle forarbejdning af fødevarer er essentielle for at optimere produktionen - og for fødevaresikkerheden og spisekvaliteten. Der er konklusionen i et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet, der bl.a. er resulteret i udvikling af et nyt værktøj til beregninger af processerne.
21.05.15: Det er ikke døgnfluer, der præger toppen af frysediskens top-5 for frosne færdigretter. De to mest kendte mærker er uændrede ved indgangen til 2015, og først fra 3. pladsen sker der nyt. Det fremgår af den årlige statusrapport fra A&B Analyse, "Kampen om det hurtige aftenmåltid".
20.05.15: Efter at have testet økologisk Tuborg på sommerens festivaler i 2014, oplyser Carlsberg, at man nu er klar til at lancere ”Tuborg Rå” som en del af det permanente varemærkesortiment på det danske marked.